Upute o održavanju srebrnog nakita

Početna stranica » Upute o održavanju srebrnog nakita

ODRŽAVANJE SREBRNOG NAKITA

Srebro je prirodni materijal te reagira na svoje okruženje, posebno na kemikalije , uključujući i kozmetiku koju upotrebljavate. Vremenom gubi sjaj i postaje sivo ili žuto. Iako se ne čini tako, oksidacija je u stvari pokazatelj čistoće srebra.
Srebrni nakit nije teško održavati i zadržati njegov sjaj, ali ako dozvolite da pocrni pomoći će mu samo profesionalno čišćenje.

Nakit koji je izgubio sjaj možete očistiti sami otopinom za čišćenje srebra. U tom slučaju morate biti pažljivi, jer nakit ne smije dugo stajati u otopini i ne smije se ispirati hladnom vodom, da bi se spriječilo stvaranje bijelih mrlja koje je teško ukloniti. Da bi srebrni nakit uvijek bio u savršenom stanju, trebate slijediti upute proizvođača za održavanje nakita.
Za održavanje čistoće srebrnog nakita i sprečavanje oksidacije upotrijebite deterdžent bez fosfata ili nježnu krpicu za čišćenje.

Najbolje su, naravno, preventivne mjere:
* Stavljanje nakita neka bude zadnja stvar ujutro, a skidanje nakita prva navečer
* Skinite nakit kada čistite, bojite kosu, kupate se ili tuširate – kemijska sredstva mogu uzrokovati tamnjenje srebra
* Ne nanosite parfem ili dezodorans direktno na nakit
* Poželjno je skidanje nakita dok spavate
* Spremite ga na suho mjesto zaštićeno od sunca
* Prije spremanje obrišite nakit mekom krpom da bi odstranili znoj i nečistoće
* Ne ostavljatjte nakit na gumenim ili podlogama od lateksa

Sav Frederiko nakit izrađen je od najčišćeg 925 srebra, često presvučenog slojem rodija ili 14 ili 18 karatnog zlata. Ti materijali bitno smanjuju proces oksidacije srebra, ali isto tako mogu biti oštećeni dugotrajnim izlaganjem kloriranoj vodi ili kemijskim sredstvima. Unatoč sloju rodija ili zlata, nakit nije potpuno zaštićen od negativnih utjecaja vode ili kemikalija.

Scroll To Top
  • Menu
Zatvori
Naslovnica
0 Lista želja

Košarica 0

Zatvori

Shopping cart is empty!

Continue Shopping